وقتی که میخواهید کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید، اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب و خرید یک نام دامنه است. به بیان ساده، مشتریان شما از طریق این دامنه در فضای مجازی سایت شما رو پیدا کرده و از شما خرید میکنند.
در این پست، نحوه انتخاب و خرید یک دامنه مناسب برای کسب و کارتان را به شما آموزش خواهیم داد.
چرا باید دامنه بخریم؟
ابتدا بیایید به سوال مهمی که اکثر فروشندگان آنلاین مبتدی دارند پاسخ دهیم: منظور از «دامنه» در تجارت الکترونیک به چه معناست؟ دامنه آدرسی است که افراد برای یافتن وب سایت شما از آن استفاده میکنند و بخش مهمی از برندسازی شما محسوب میشود. برای مثال دامنه digikala.com یا meekisoft.ir است.
پسوندی که پس از نام دامنه در آدرس وب قرار می گیرد، دامنه سطح بالا (Top-level domainیا به اختصار TLD) نامیده می شود که به عنوان پسوند دامنه نیز نامیده می شود. انواع مختلفی از پسوندهای دامنه وجود دارد. برای مثال، com ، ir و org و… همه TLD هستند. اگر کسب و کارتان را مختص داخل کشور میباشد دامنه ir و اگر بین المللی است com را پیشنهاد میدهیم. البته انتخاب پسوند دامنه ها کاملا اختیاری میباشد و شما میتوانید چند پسوند همزمان برای یک سایت انتخاب نمایید. مثل lioncomputer.com و lioncomputer.ir که هر دو به یک سایت واحد اشاره دارد.
همانطور که از دلایل خرید دامنه به آن اشاره شد، اولین و بدیهیترین دلیل این است که مشتریانتان بتوانند با استفاده از آن وارد سایت فروشگاهی شما شوند. از دلایل دیگر اینکه داشتن یک دامنه مناسب، کسب و کار شما را حرفهای نشان داده و باعث میشود در بین مشتریانتان اعتبار بالایی کسب نمایید. همچنین، دامنه یکی از مهمترین بخشهای برندسازی کسب و کار شما میباشد. از این رو پیشنهاد میشه حتما نام تجاری کسب و کارتان را به عنوان آدرس دامنهتان انتخاب نمایید.
چه نامی برای دامنه سایت خود انتخاب کنیم؟
نامی که برای دامنه خود انتخاب میکنید، آدرس وب سایت شما خواهد بود، بنابراین مهم است که نامی را انتخاب کنید که به خاطر سپردن و تایپ کردن آن آسان باشد.
در ادامه به چند نکته برای انتخاب نام دامنه مناسب اشاره میکنیم:
- کوتاه و ساده باشد: املا، تلفظ، به خاطر سپردن و تایپ یک دامنه باید آسان باشد.
- از کلمات کلیدی استفاده شود: کلمات کلیدی میتوانند به رتبهبندی وب سایت شما در نتایج جستجو کمک کند.
- عدم استفاده از خط پیوند (-): خط پیوند یا خط ربط میتواند یافتن وب سایت شما را برای افراد سختتر کند.
- از پسوندهای رایج برای دامنه استفاده شود: مثل ir، com، net و … .
- از پیشنهاد دهنده های نام دامنه کمک بگیرید: اگر مطمئن نیستید چه نامی را برای دامنه سایت خود انتخاب کنید میتوانید از سایتهای پیشنهاد دهنده استفاده نمایید. مثل: اسمینا
از کجا دامنه بخریم؟
در کشورما، شرکتهای بسیاری برای ثبت دامنه وجود دارد که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند، در ادامه به چند نمونه از این سایتها اشاره میکنیم که میتوانید دامنه خود را از طریق این سایتها ثبت و خریداری نمایید.
ایران هاست یکی از شرکتهای معتبر در زمینه ثبت دامنه میباشد که دامنه های مشتریانش در رجیسترار ۱api ثبت می کند، رجیسترار ۱API از سال ۲۰۰۶ تاسیس شد و فعالیت رسمیاش را بعد از تایید ICANN از سال ۲۰۰۷ شروع کرده است.
تعرفه ثبت دامنه در ایران هاست به شرح زیر است:
ایران سرور یکی از شرکتهای بسیار معتبر و بزرگ در ایران است که بیش از 18 سال سابقه درخشان داشته است. این شرکت انواع پسوندهای ملی و بینالمللی را در اختیار کاربران قرار میدهد و انواع پسوندها را به راحتی و به صورت آنلاین میتوانید ثبت کنید. ایران سرور دامنهها را به صورت آنلاین ثبت میکند؛ در واقع هنگامی که شما دامنه را خرید میکنید، به صورت خودکار برای شما ثبت میشود. البته ممکن است چند ساعتی برای فعال شدن آن نیازمند زمان باشید اما باز هم کار شما بسیار سریعتر جلو میرود.
تعرفه ثبت دامنه در ایران سرور به شرح زیر است:
هاست ایران یکی از شرکتهای معتبری است که به پشتیبانی قوی معروف است. قیمت دامنههای این شرکت شاید خیلی مناسب نباشد اما خیالتان راحت است! با توجه به این که دامنه شما قرار است برای مدت زیادی در دسترس باشد و در صورت از دست رفتن آن اعتبار شما از دست میرود، هاست ایران گزینه مناسبی برای ثبت دامنه است.
تعرفه ثبت دامنه در هاست ایران به شرح زیر است:
اگر به دنبال ثبت دامنه با هزینه کمتر نسبت به شرکتهای دیگر هستید و همچنین قصد ثبت دامنههای خاص (مثل: .ایران) هستید، شرکت فراسو سامانه پاسارگاد پیشنهاد ماست،این شرکت با فعالیت گسترده در زمینه خدمات ثبت دامنه ملی و بین المللی با ثبت و تمدید سالانه بیش از 500 هزار دامنه جزء برترین ثبت کننده های دامنه در ایران می باشد.
تعرفه ثبت دامنه در فراسو به شرح زیر است: